Een beetje kleur in huis door een bosje tulpen op de vaas geeft iedereen plezier. Daarom is onze focus ook om kwaliteit tulpen te kweken tot aan de klant. Door de grote hoeveelheid bollen die we telen, is het binnen ons bedrijf mogelijk om bijna het hele jaar door tulpen te broeien. Op de piekmomenten kunnen we tot wel 500.000 Tulpen verwerken per dag/week. In totaal verwerken we jaarlijks 55 miljoen tulpen. De tulpen worden zowel via contracten als via de veiling verkocht.

Tijdlijn tulpen kweken

  • Juli/august: nadat de bollen gepeld en gesorteerd zijn worden deze in de koelcel onder speciale temperatuur behandeling bewaard
    • November tot mei: De Nederlandse bollen worden opgeplant. Tijdens het opplanten worden de bollen geplant op prikkers in een watertray die vervolgens gevuld wordt met water.
  • Na het planten gaan de bollen 2 tot 3 weken de koelcel in zodat de bollen kunnen wortelen. Na deze weken gaan de bollen de kas in waar ze uitgroeien tot tulp.
    • Na 2 tot 3 weken in de kas zijn de tulpen volgroeid en klaar om geplukt te worden. Het plukken gaat handmatig en de tulpen worden vervolgens met de bosmachine tot bosjes van 10 gebost. De bosjes worden ingepakt en vervolgens bewaard in de koelcel tot ze op transport gaan.
 

Jullie kunnen ons online vinden

Bekijk onze social media kanalen