Over ons

 
De oorsprong van het bedrijf

Geschiedenis


De oorsprong van N. Schouten & Zn. werd gelegd in 1948 door de gebroeders Nic en Siemen Schouten. In 1968 hebben zij het bedrijf opgesplitst en is Nic Schouten het bedrijf Fa. N. Schouten & Zn. doorgegaan. Wat begon als een gezinsbedrijf in Wervershoof ontwikkelde zich in rap tempo tot een grote onderneming.

Zwaagdijk- Oost
Door de groei en ondernemersgeest van de familie Schouten groeide het bedrijf en werd er gezocht naar een nieuwe locatie. Deze werd gevonden in Zwaagdijk en het bedrijf verhuisde naar De Liederik 1. Door de jaren heen ontwikkelde het bedrijf op Zwaagdijk zich verder en er volgde verschillende uitbreidingen.

Het bedrijf groeit door, er worden tulpen gekweekt in Nederland, Frankrijk, Italië en Nieuw-Zeeland. De nieuwe generatie staat klaar om het bedrijf in te gaan en samen nog verder door te groeien. Vader Nic geniet van zijn oude dag. De tijd is rijp voor een naamswijziging. De naam van N. Schouten & Zn. veranderd in Schouten Tulips.


Jubileum boekje
The future

Missie en Visie


We streven naar een succesvolle onderneming en blijven hiervoor investeren in ons proces en assortiment.

Ons doel is om het jaar rond kwalitatief goede tulpen te produceren. Om de kwaliteit te blijven verbeteren voeren we nieuwe ontwikkelingen door binnen ons bedrijf. Samen met onze medewerkers maken we ons sterk voor het optimaliseren van ons productieproces en het verrijken van ons assortiment.

Dochterondernemingen

Doordat de vraag naar bijzondere tulpen groeide heeft N. Schouten & Zn. zich des tijds toegelegd op de productie van biologische en langstelige tulpen. Door de sterke toename in vraag en de groeiende productie van deze speciale tulpen zijn er twee nieuwe ondernemingen opgezet; Eko-flora en XLTulips.


Eko Flora

Eko Flora is de biologische tak van ons bedrijf. Tijdens de productie en groei van de biologische bollen en tulpen worden geen gangbare bestrijdingsmiddelen gebruikt maar biologische producten en moeten de tulpen op ‘schone grond’ staan. De regelgeving, skal certificering, is nogal strikt maar door de ervaring die we ondertussen hebben opgebouwd gaat de productie voorspoedig. De biologische tulpen worden veelal op contract verkocht en op een biologische wijze, met biologische afbreekbaar papier ingepakt en op transport gezet.

Naast het kweken van biologische tulpen worden de biologische bollen ook voor andere doeleinden gebruikt. Zo worden de biologische bollen gebruikt voor consumptie en om biologische tulpen wodka van te maken.

Dochterondernemingen

XLTulips

XLTulips is het bedrijf waarin de langstelige tulpen worden ondergebracht. De bollen voor dit proces worden geteeld in Frankrijk waar ze geplant en gerooid worden. Vervolgens worden ze gepeld en gesorteerd en op transport gezet naar Italië. Deze tulpen worden in Italië gebroeid op de volle grond waar ze meer lichturen tot zich krijgen dan in Nederland. De XLTulips zijn minimaal 55 cm en staan minstens 8 dagen op de vaas. Deze kwaliteit wordt gewaarborgd door de duurzame wijze van broeien en maakt de XLTulips uniek in haar soort.

Wilt u meer zien of weten over deze bijzondere tulpen neem dan een kijkje op XLTulips.com

Jullie kunnen ons online vinden

Bekijk ons social media kanaal