De oorsprong van het bedrijf

Geschiedenis


De oorsprong van N. Schouten & Zn. werd gelegd in 1948 door de gebroeders Nic en Siemen Schouten. In 1968 hebben zij het bedrijf opgesplitst en is Nic Schouten het bedrijf Fa. N. Schouten & Zn. doorgegaan. Wat begon als een gezinsbedrijf in Wervershoof ontwikkelde zich in rap tempo tot een grote onderneming.

Zwaagdijk- Oost
Door de groei en ondernemersgeest van de familie Schouten groeide het bedrijf en werd er gezocht naar een nieuwe locatie. Deze werd gevonden in Zwaagdijk en het bedrijf verhuisde naar De Liederik 1. Door de jaren heen ontwikkelde het bedrijf op Zwaagdijk zich verder en er volgde verschillende uitbreidingen.

Het bedrijf groeit door, er worden tulpen gekweekt in Nederland, Frankrijk, Italië en Nieuw-Zeeland. De nieuwe generatie staat klaar om het bedrijf in te gaan en samen nog verder door te groeien. Vader Nic geniet van zijn oude dag. De tijd is rijp voor een naamswijziging. De naam van N. Schouten & Zn. veranderd in Schouten Tulips.


Jubileum boekje
The future

Missie en Visie


We streven naar een succesvolle onderneming en blijven hiervoor investeren in ons proces en assortiment.

Ons doel is om het jaar rond kwalitatief goede tulpen te produceren. Om de kwaliteit te blijven verbeteren voeren we nieuwe ontwikkelingen door binnen ons bedrijf. Samen met onze medewerkers maken we ons sterk voor het optimaliseren van ons productieproces en het verrijken van ons assortiment.

Huidige situatie

20ste eeuw


Inmiddels is Schouten Tulips uitgegroeid tot een middelgroot bedrijf.

De dagelijkse leiding gebeurt door Frank en Boy Schouten. Uiteraard met de ondersteuning van het volledige team. Ook is er binnen ons bedrijf veel ruimte voor tijdelijke arbeid, afhankelijk van de seizoenen. We werken dan met vele scholieren en studenten of buitenlandse medewerkers.

Download

Jubileum boek


Klik op de knop om het jubileum boek te downloaden. Deze hebben wij gemaakt vanwege het 50 jarig bestaan van de kwekerij in 2018. Veel lees plezier!


Jubileum boekje

Jullie kunnen ons online vinden

Bekijk onze social media kanalen