-
-

De bollenteelt is een belangrijke factor binnen ons bedrijf. Om het hele jaar door Tulpen te produceren telen we tulpen op verschillende locaties. In Nederland hebben we circa 100 hectaren verdeeld over West-Friesland, de Noordoostpolder en Zeeland. Daarnaast hebben we nog 10 hectare in Frankrijk en 40 in Nieuw-Zeeland.
Hieronder word de tijdlijn van de bollenteelt in Nederland uitgelegd. De teelt periode in Nieuw-Zeeland is tegenovergesteld aan de Nederlandse teelt periode. Hierdoor kunnen we in de broeierij bijna het hele jaar tulpen kweken.

Tijdlijn bollenteelt

 • November: de bollen worden geplant op het land. De bollen worden machinaal in netten geplant.
  • November-maart: Tulpen in winter rust. Daarna groeiperiode van de bollen op het land.
   • Maart: de tulpen beginnen op te komen en er wordt gestart met selecteren. De virussen worden er uitgezocht om de soorten zo zuiver mogelijk te houden
 • April/mei: eind april komen de tulpen in bloei op de velden, nadat de velden geselecteerd zijn begint het koppen. De tulpen worden gekopt zodat de voeding die de plant produceert naar de bol gaat in plaats van naar de bloem. Hierdoor groeien de bollen door en krijg je betere bollen voor de broeierij.
  • Juni/juli: eind juni zijn de bollen in het juiste stadium om te beginnen met rooien. De bollen worden uit de grond gehaald en richting Zwaagdijk gebracht
   • Juli/augustus: de gerooide bollen worden verwerkt, gepeld en gesorteerde en klaar gemaakt voor de broeierij, verkoop of export.

Jullie kunnen ons online vinden

Bekijk onze social media kanalen